premium website template

Wie ben ik ...

Wat je ondertussen al wist, is dat ik een gepassioneerd foto- en videograaf ben. Deze job zou ik voor geen geld meer willen opgeven. Het is een deel van mijn leven geworden. Mijn eerste foto-toestel was een "Vögtlander" van mijn vader, waar ik op 12-jarige leeftijd trots mee rondliep. Waar hij een foto nam, zag ik dat net even anders.
Dat heeft het artistieke in me losgemaakt. "Think Different"!

Ik heb bovendien het geluk gevonden bij een ongelooflijk lieve vrouw die zich altijd begripvol opstelt voor de vele uren die ik van huis ben of achter mijn mac vertoef tijdens de 'post-processing'. Regelmatig is ze nu ook mijn assistente voor de belichtingssets en hanteert ze ook de camera als 'second shooter'. Daarnaast is er onze viervoeter, 'Babs', die mijn ontspanning en trouwe metgezel is op wandelingen. Tijdens deze wandelingen door heide en dal geniet ik van haar capriolen en korte sprintjes. Samen met haar verken ik dikwijls het Limburgse landschap op zoek naar leuke en idyllische plekjes om jullie te kunnen fotograferen. En tenslotte hou ik van een goed glas wijn, een gezellige babbel met jullie en met de mensen die ik ontmoet...

Waar geef ik mijn voorkeur aan, foto of video?

Foto en video zijn de jongste jaren, door de sterke technologische en digitale evolutie, sterk naar elkaar gegroeid, zelfs af en toe overlappend (zie fusion ) Beide hebben zij voordelen, vind ik persoonlijk. Video zet meer de 'story' neer door het gesproken woord en bewegend beeld te accentueren. De verhaallijn staat centraal. Anderzijds is fotografie meer artistiek en expressief. Nu, omdat paren meestal de voorkeur geven aan een foto-shoot, heb ik me de laatste 2 jaar hier ook sterker op toegelegd. Echter niet via de gewone registratie van beelden. Helaas zie ik te vaak aspirant-fotografen die +1000 foto's nemen op een wedding-shoot, en daar de klant achteraf uit laten kiezen. Dit is niet mijn ding. Je mooiste dag verdient beter! Een foto-reportage bij een huwelijk zou altijd een artistiek en expressief karakter moeten dragen. Dit geeft tenslotte ook de meerwaarde en de rechtvaardiging voor je investering.

Wie neem ik mee ...

Ben ik ingehuurd voor foto én video, dan neem ik een fotografe mee waar ik al een tijd mee samen werk. Zij deelt dezelfde passie. Qua artistieke visie zijn we elkaars gelijke. De perfecte combinatie zeg maar, helemaal op elkaar ingespeeld. Het video-gedeelte wordt door mij en een collega uitgevoerd. Wanneer het alleen een foto-reportage betreft, dan ben ik aanwezig met een 'second shooter' of assistent. Wees gerust, deze mensen weten wat ik van hen verlang en lopen zomaar niet in de weg.

Wat of wie is Penta-Worx?

Penta-Worx is de bedrijfsnaam die ik beroepshalve hanteer voor commerciële bedrijfsreportages en facturatie, maar staat los van mijn artistieke passie huwelijks- en portretfotografie.